Urinesteen verwijderen

Hoe is urinesteen in toilet of urinoir te verwijderen?

Een hardnekkige, bruine, aanslag in het toilet/urinoir of een verstopping in de afvoer: urinesteen is een veelvoorkomende oorzaak van deze problemen. Deze hardnekkige aanslag van kalk en urinesteen vormt een poreus oppervlak wat een perfecte voedingsbodem voor vuil, schimmels en bacteriën is. Het is uitermate belangrijk een effectieve urinesteenverwijderaar te gebruiken voor een hygiënisch toilet.

Urinesteen is moeilijk te verwijderen. Er zijn weinig urinesteenverwijderaars op de markt die daadwerkelijk urinesteen verwijderen. Roo Handelsonderneming heeft een uniek product voor het verwijderen en voorkomen van kalk en urinesteen in het toilet en geschikt voor dagelijkse of wekelijkse reiniging: de Toiletreiniger.
Gebruik bij hardnekkige aanslag en bij verstopping door urinesteen de Urinesteenverwijderaar.

Melbi Urinesteenverwijderaar

KLIK HIER OM URINESTEENVERWIJDERAAR TE BESTELLEN

 

Gebruiksadviezen urinesteen verwijderen

SPOELBAK TOILET BLIJFT DOORSTROMEN 

Een toilet waarvan het spoelwater vanuit het waterreservoir doorloopt, wordt vaak veroorzaakt door kalkafzetting rondom en op het afsluitrubber. De Ontkalker Extra Strong ontkalkt de binnenkant van het waterreservoir (spoelbak / stortbak) inclusief het afsluitrubber zodat het mechanisme weer goed werkt.

Gebruiksadvies: 

  • Verdun de Ontkalker Extra Strong 1:10 met water
  • Giet deze oplossing langzaam in het waterreservoir (spoelbak / stortbak), wanneer het toilet niet of in ieder geval zo minimaal mogelijk doorloopt.
  • Laat de oplossing 12-24 uur, bijvoorbeeld een nacht, in het waterreservoir staan. De Ontkalker Extra Strong lost de kalkaanslag van het waterreservoir, het afsluitrubber en het toiletmechanisme op.
  • Zo nodig periodiek toepassen om het waterreservoir kalkvrij te houden.

AFVOER TOILET OF URINOIR VERSTOPT DOOR URINESTEEN

Wanneer de afvoerleiding van een urinoir of toilet verstopt raakt, is urinesteen een veelvoorkomende oorzaak. Langdurige ophoping van urinesteen zorgt ervoor dat de sifon en achterliggende leidingen verstopt raken. De Urinesteenverwijderaar kan dit probleem eenvoudig oplossen. U kunt dit zelf eenvoudig uitvoeren.

De urinesteenverwijderaar kan veilig gebruikt worden op RVS, keramiek en rubbers. Het product is geschikt voor het verwijderen van kalk en urinesteen in urinoirs, toiletten, chemische toiletten en badkamers.

Gebruiksadvies verstopt urinoir/toilet door urinesteen en kalk:

  • Doseer 1 liter Urinesteenverwijderaar in de afvoer van het toilet of urinoir
  • Laat dit minimaal 12-24 uur inwerken
  • Na deze inwerkperiode, waar het mogelijk is, vuil los borstelen en het toilet doorspoelen met een emmer warm water
  • Herhaal deze behandeling 5 keer voor een optimaal resultaat. Behandeling hoeft niet achter elkaar plaats te vinden. Aanslag van kalk en urinesteen bestaat uit lagen die, afhankelijk van de hoeveelheid, laag voor laag verwijderd moeten worden.
  • Gebruik de Toiletreiniger voor dagelijkse reiniging zodat aanslag van kalk en urinesteen voorkomen word.